user
Evde pazı sarması nasıl yapılır anneanne eli değmiş gibi lezzet!

Sıradaki içerik:

Evde pazı sarması nasıl yapılır anneanne eli değmiş gibi lezzet!

JCM LONDON’IN TASARIMCISI CENK ESERTEPE’NİN TASARIM YOLCULUĞU

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

jcm londonin tasarimcisi cenk esertepenin tasarim yolculugu PmQcctLt

794d499a 9d94 4659 9cff c35058c3e8e5 jcm

Nişantaşı'nın orta sokaklarından geçerken küçük bir vitrin sizi kendine çekiyor. İçeriye girdiğinizde ise adeta mücevher dünyasının içine dalıyorsunuz. Işıl ışıl parlayan taşlardan tüylere kadar uzun uzun incelemek isteyeceğiniz dizaynlarla dolu. Londra'da başlayıp Türkiye'de devam eden hikayesi ile doğduğu günden bugüne dizayncısı olan Cenk Esertepe ile markayı ve tasarımı konuştuk. 

ELLE: Tasarım yapmaya nasıl başladınız? JCM London hikayenizin başlangıcı nasıl oldu?

Cenk Esertepe: Floransa’da sanat eğitimi aldım, meslek hayatıma dokuma bölümüyle atıldım. Armani, Ferrari üzere markalarla yakın olarak çalışma fırsatı buldum. İtalyancayı uygun bilmek, İtalyan kültür ve insanını uygun anlamak bu markalarla çalışırken vizyon sahibi olmamı sağladı. Tasarım algımı buna borçluyum. Mücevher bölümünde çalışmaya 2002 yılında Türkiye’nin en uygun kuyumcu markalarından birinde başladım. Markanın yurt dışı ilişki noktalarındaki seyahatlerim bana dünyanın birçok noktasını gezip görme, dizaynda farklı kültür, takı, gereç alışkanlıklarını görme fırsatı sağladı. Yurtdışına yerleşme fikrim daima vardı, o devirde şirketimizin kurucu ortağı Mehmet Topbaş ile Londra’da yollarımız kesişti ve en güzel bildiğim işi yapmaya karar verince de birlikte JCM LONDON markasını kurduk. Bu sene de markanın 10. yılını dolduruyoruz.

ELLE: Neden bilhassa takıyı seçtiniz?

C.E: Takı insanı özel kılan ve kişinin usulünü belirleyen aksesuar.

ELLE: Cenk Esertepe’nin bir iş günü nasıl geçer?

C.E: Her sabah kesinlikle mix berry juice ve ufak bir kahvaltı, sonrasında bir kahve ve maillere bakmak, biraz çalışmak için Daylesford’a giderim.

Her gün tasarım yapıyorum diyemem, tasarım doğal akan bir süreç olmalı, her dönem için dizaynlarımı evvel çizer ve renklendiririm.

Çizim süreci bittikten sonra malzeme seçimi vakitsiz bir süreç, doğal yahut egzotik malzemeleri sevdiğim için çoğunlukla yurtdışı seyahatlerimde tedarik ediyorum, ya da gün içinde Nothingill Gate, Covent Gargen ve Vintage marketlerde gezerken hoşuma giden gereçleri alıyorum.

44a79e84 635b 4a3e a36f 5e9704a4378a 9c639cc2 4d77 4acc aebc aefd1905eff9

ELLE: Favoriniz hangi gereçler?

C.E: Tasarım benim için hayat usulü, o yüzden muhakkak kalıpların dışına çıkıp cüret edilemeyen nesne, malzeme ve boyutların dizaynda kullanılması bana her vakit ilham verdi. Uygulaması da takdir edildi. Kemik, deri, metal, ağaç üzere natürel malzemeleri kullanmayı seviyorum. Son periyotlarda en beğenilen gerecim Tüy..

ELLE: Sizin favori tasarımcılarınız?

C.E: Alexander McQueen, Alberta Ferretti

ELLE: Tasarımlarınız dünyaca ünlü isimlerde de görülüyor, şimdiye kadar kimler var bu listede?

C.E: Kate Middleton, Ürdün Prensesi Firyal , Dame Darcey Bussel, Sharon Osbourne, Caroline Stanbury, Debra Messing.

ELLE: JCM London’ın yılbaşı koleksiyonunda neler var? Koleksiyonun kıssası nedir?

C.E: Yılbaşı Koleksiyonunun en öne çıkan malzemesi tüy, tüyü görkemli dizaynlarda kullandık, bilhassa kolyelerde. Kırmızı, Gold, Siyah koleksiyonun öne çıkan renkleri, büyük ve gösterişli küpelerimizi bu koleksiyonda daha soft malzemelerle tasarladık.

6832f170 6429 4409 972a e69e666fbb3d 8cdb3428 7f24 432f 8d7a 5b4d86a46ddb

ELLE: Son koleksiyondaki favori kesiminiz hangisi ve bu kesim nasıl bir look ile tamamlanmalı sizce?

C.E: Tüy Kolye. Tamamlanmaya muhtaçlığı yok, giyip kendinizi yeni yıl akşamına bırakabilirsiniz.

ELLE: Elle.com.tr okurları takılarınıza nerelerden ulaşabilir?

C.E: Geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul Teşvikiye’de  yeni mağazamızın kapılarını açtık.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber