user
ZOR KOŞULLARIN NEMLENDİRİCİSİ: KIEHL’S ULTRA FACIAL

Sıradaki içerik:

ZOR KOŞULLARIN NEMLENDİRİCİSİ: KIEHL’S ULTRA FACIAL

KADINLARIN MUTLAKA KULLANMASI GEREKEN 4 MOBİL UYGULAMA

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

kadinlarin mutlaka kullanmasi gereken 4 mobil uygulama QWkGQKEB

963d3889 cd1c 46a4 83a9 78f096d56709 apple

Telefonumuzdaki uygulamalar değişen alışkanlıklarımız, hobilerimiz, his durumlarımız ve maalesef son vakitlerde olduğu üzere doğal afet mühletince yarar sağlayanlar üzere kümelere ayrılıyor ve vakit zaman ortalarına yenileri ekleniyor.

Dünya Bayanlar Günü’nü takiben biz de bayanın ruh ve vücut sıhhati konusunda yararlı uygulamalardan olan Goddess, Kompanion, Peapp ve Moovbuddy’nin kıssalarını yaratıcılarından dinleyip nasıl geliştirildiklerini, hayatımıza nasıl adapte edebileceğimizi, Apple’ın uygulama geliştirme süreci ve sonrasındaki dayanağını detaylarıyla öğrenmek istedik.

Sarp Keskin & Nil Keskin- Goddess

17d090bb c818 4c52 b737 e00436bc9ce9 3e70dec9 504f 4a49 9da0 b328fd239bb1Uygulamanızı anlatabilir misiniz?

Goddess, günümüz ataerkil toplum şartlarında dişil niteliklerini unutan ve bununla birlikte mental ve fizikî sıhhat meseleleri yaşayan bayanlara düzgün ömür rehberliği eden bir taşınabilir uygulama. En öne çıkan ve öteki bütün gibisi uygulamalardan farklılaştıran özelliğimiz; uzman psikologlar tarafından hazırlanan ve özel bir algoritma ile uygulamaya aktarılan arketip kişilik his durum tahliline nazaran kullanıcıya bir dönüşüm seyahati sunmamız. Bu dönüşüm seyahati içerisinde birçok farklı well-being uygulamasını (rehberli meditasyon, nefes antrenmanı, olumlama, yoga, bilinçaltı paklığı, ses çanakları-frekansları) holistik bir bakış açısıyla kullanıcısına sunuyor.

Goddess büsbütün gerçek hayatın ve cinsiyetlerin evrimleşmesi ile ortaya çıkan günümüz kadınsal mental ve fizikî sorun ve döngülere yönelik, uzman gruplarımızla hazırlanan içerik ve dönüşüm seyahatleri ile tamamlayıcı ve gözetici bir sıhhat uygulaması. (örn: bağlantı sıkıntıları, gerilim, adet dengesizlikleri, infertilite, hamilelik devri, erken menopoz ya da menopoz döngüsü semptomları gibi) Bugün dünyada Türkçe ve İngilizce hizmet veren, 28 başka kategoride, 5000 dakikaya yakın içeriği olan Goddess, kendi alanında bu topraklardan küresel bir eser ve marka olmaya yanlışsız ilerliyor. Çok yakında İspanyolca versiyonu da hayata geçmiş olacak.

Yaşamımı dönüştürmek, karşılaştığım ruhsal ve fizikî sıkıntılarımda hayatıma yeni alışkanlıklar kazandırmam lazım lakin nasıl başlamalıyım ve nasıl devam etmeliyim diye düşünen tüm bayan dostlarımızın GODDESS hayatını kolaylaştırıyor. Zira kişilik profiline nazaran akademik ve bilimsel tekniklerimizle sunduğumuz seyahat sayesinde ister takip edilebilecekleri günlük rutinlere ulaşabiliyorlar, isterlerse de kendi anlık ya da dönemsel gereksinimlerine nazaran Goddess işitsel ve görsel özgün içeriklerinden seçebilecekleri kısa ve pratik çalışmalarla hayatlarını kendileri yönelebiliyorlar.

Böylelikle gayemiz bayanların farkında olmadan yıllardır biriktirdikleri toplumsal inanç ve tabulardan arınıp, başta sağlıklı, huzurlu, istikrarlı ve sonra özgün ve özgürce kendilerini yaşamalarına rehberlik edebilmek…

Bu uygulamayı geliştirmeye nasıl karar verdiniz, öyküsü nedir?

Nil Keskin: Öncelikle, her şey 20 seneyi aşkın mühlet evvel şahsen bir bayan olarak girdiğim şahsî dönüşüm seyahatim ile başladı. Sonrasında akademik çalışmalarla birleştirdiğim ve tespit ettiğim üniversal bayan meseleleri ve tahlil metholodolojisinin keşfi ile devam etti. Tarihçi & Davranış Bilimleri Uzmanı olarak Cinsiyet Eşitliği gayeli programlar tasarlarken, cinsiyetlerin evrimleşmesi sonucu ortaya çıkan en büyük sorunun şu olduğunu tespit ettim; bayanlar her geçen gün ataerkil yanılgılarla hem ruhsal istikrarlarını kaybediyor, kendilerinden uzaklaşıyor hem de fizikî olarak hastalanıyorlar.

Bunun yegane sebebi bayan vücut formuna ilişkin olan istikrarlı dişil niteliklerini kaybetmiş olmaları. Kimi vakit bu durumda kendilerini çok verici ya da pasif, ürkek, bastırılmış halde bulurken, kimi vakit ise dominant, denetimci hatta mükemmelliyetçi buluyorlar. Bu istikrarın tekrar bulunması için kitaplar, koçluklar, seminerlerle bulduğum bütünsel methodolojileri yaymaya çalışırken, tüm bu faydayı dijitalleşme ile birleştirme fikri de bir müddettir dijital tahliller dalında olan teşebbüsçü kardeşim Sarp Keskin’den geldi ve süratle ortak akılda tekrar internet ve dijital pazarlama alanında hayli deneyimli Volkan Kırtok ile de buluşarak kolları sıvadık. Pandemi devri boyunca, sıkıntı şartlar altında da olsa içeriklerin hazırlanması, çekimleri devam ederken tabiplerden de oluşan danışman konseyimizi bir ortaya getirdik.

Sonrasında da artık daima bayanların gereksinimlerine yönelik lokal ve küresel uzmanlarımızla birlikte, aplikasyonu temeldeki Goddess’a has bayan vücut formunun dönüşüm seyahatimizin üzerine inşa ediyoruz. Nizamlı ek görsel ve işitsel içerikler ekliyoruz. Çağdaş çağa uyumlu, kendini yenileyen, yeni alışkanlıklarla donatmaları için bir nevi araç çantalarını sağlıyoruz.

Uygulamanızın en dikkat çeken özelliği nedir?

Goddess’ın en kıymetli ve farklı özelliği; kişilik profili tahlili yaptıktan sonra büsbütün kadınsal hayatın meselelerine yönelik şahsileştirilmiş özel seyahat sunması ve dilendiği vakit uygulanabilecek tüm mental ve fizikî mümkün süreçlerine yönelik tamamlayıcı her şeyin dahil olduğu bir kütüphane sağlıyor olması. Uygulamaya girerken bayan dostlarımız evvel Jungian Arketip testi ile karşılaşıyor. Yalnızca 2 dakika süren testin sonrası birinci üç baskın Tanrıça Arketip durumunu bulup onlara ayrıntılı bir rapor ile aydınlık ve gölge taraflardan oluşan tahlil, semboller, münasebet ve dönüşüm ipuçları üzere bilgileri veriyor, öz farkındalığını yükseltiyoruz.

Yani Goddess yalnızca bir meditasyon ya da bir nefes vs. uygulamasından öte her yaştaki bayanın problemlerinin tahlili için sunduğu seyahatlerde âlâ hayat tekniklerini bir araç ve dayanak olarak kullanıp, farklı methodları istikrarlı bir bayan olunmasına yardımcı olmak için tek bir yerde topluyor. Farklı bir arayış ya da araştırmayı hatta bütçe ayırmayı ortadan kaldırıyor. Hatırlatıcılar ve bildirimlerle özdisiplin kurulmasına yardımcı oluyor. Böylece farklı teknikleri deneyimleyip, düzgün gelen tekniklerle yeni alışkanlıklar daha çarçabuk hayatlarına giriyor.

Yoğun hayatlarının içinde onları rastgele bir yere, kampa, inzivaya vs. gitmeden konutlarının konforunda küçük içsel seyahatlere götürürken, fizikî tüm döngülerini istikrarla, sırayla, doğallıkla olmasına takviye oluyor. Bayan vücut formunda ruhsal olarak istikrarlı ve fizikî olarak sağlıklı olmanın içten dışa, dıştan içe aslında özşefkat ile nasıl da mümkün olabileceğinin tüm uygulamalarını sağlıyor. Fakat çok özel kurslarda, eğitimlerde, ya da koçluk seanslarında bulabilecekleri özel kadınsal şifa uygulamalarından (rahim ve göğüs şifaları gibi) ya da kadim bilgeliklerden gelen ay ritüellerine kadar pek çok spiritüel uygulamayla kendi doğal hallerine geri dönmenin yollarına çarçabuk ulaşabiliyorlar.

Her gün bize ulaşan gerek ülkemizden, gerek Avrupalı ya da Amerikalı bayan dostlarımızdan gelen yorumlar bizi çok memnun ediyor. Girdiğimiz yol ve üstlendiğimiz ruhsal misyonu daima konfirme ediyor.

iOS platformunun sizin için ehemmiyeti nedir?

Kasım 2020 itibariyle birinci açık betamızı iOS platformunda yayınladığımızdan beri ana kanalımız, gelirimizin ve kullanıcımızın yoğunlukta etkin olduğu platform burası. App Store içerisinde görünür olmak, ve native bir app olarak en yeterli kullanıcı tecrübesini sunmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz ve burada karşılığını çok net alıyoruz.

Apple uygulama geliştirme kademesinde sizleri nasıl destekliyor?

Apple takımı bilhassa son devirde yaptığımız işin pahasını fark ederek her yeni versiyonda bizlerle hareket etmeye çabalıyor. UX/UI ve içeride Apple’dan takviye alabileceğimiz teknolojiler konusunda birlikte hareket ediyoruz. 2 aylık tertipli toplantılarda bunlar ve farklı mevzularda fikir alışverişi yaparak birbirimizi sıcak tutuyoruz. Takviyelerini ardımızda hissetmek bizleri çok şad ediyor.

Uygulamanızda hangi Apple teknolojilerinden nasıl yararlanıyorsunuz?

İlk başta söylememiz gerekir ki Goddess, Swift, Swift UI, Story Board ile Xcode üzerinden Apple taşınabilir uygulama lisanlarının en son yeni halleri ile yazıldı ve yayınlandı. Sesli içeriklerimizde bilhassa kilit ekran widget’ları Apple Watch’da da kullanılmasına imkan sağlıyor ve ayrıyeten hem sesli hem de görüntü içeriklerimizde AirPlay özelliği ile daha geniş ekranlarda ses ve manzara hizmeti verebiliyoruz. Önümüzdeki aylarda ana ekran widget’ları ile kullanıcılarımızla daha fazla etkileşime gireceğiz ve ayrıyeten Apple Health ile entegre bir uygulama haline geleceğiz. Böylelikle kullanıcılarımız Goddess’dan daha fazla faydalanabilecek ve sıhhat durumlarını Goddess ile geçirdikleri vakit ile anlamlandırabilecekler.

Erkmen Erakkuş – Kompanion

d57754a9 408a 462e b26a 7ee1b7d39f2a 6d9cc0ce db3a 4a7b 8f0d 9dd35f6c9ab8

Uygulamanızı anlatabilir misiniz?

Kompanion olarak sıhhat ve ömür kalitesini düzgünleştirmeye odaklanan bir dijital sıhhat girişimiyiz. Şu anda pazarda 3 farklı abonelik bazlı taşınabilir uygulamamız bulunuyor: “Fitness Kompanion”, “Fasting Kompanion” ve “Period Kompanion”.
“Fitness Kompanion”, fitness maksatlarına ulaşmak isteyen kullanıcılar için bir antrenman planı sunuyor. “Fasting Kompanion” ise kullanıcıların aralıklı oruç uygulamasına yardımcı olan bir uygulama.

“Period Kompanion” uygulamamız ise bayanların menstrüasyon döngülerini takip etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olan bir uygulama. Kullanıcılar, menstrüasyon takvimi, semptom takibi, doğum denetimi üzere özelliklere erişebiliyor. Uygulama ayrıyeten, kullanıcıların menstrüasyon döngülerine uygun antrenman ve beslenme teklifleri sunuyor. Bunun yanında, gebe kalmayı planlayan kullanıcılar için özel bir özellik de bulunuyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden doğurganlık periyotlarını takip edebilirler ve gebe kalmayı planladıkları devirlerde en hakikat vakitte deneyebilirler. İlerideyse bayanların hamilelik devrinde de takviye olacak özelliklerimiz de olacak. Bu özellikler, hamilelik öncesinde ve sonrasında kullanıcıların takip edebilecekleri sıhhat ve beslenme teklifleri, günlük takvimler, bebek hareketleri takibi üzere özellikleri içerecek. Kullanıcılarımızın hamilelik sürecinde daha şuurlu kararlar almasına yardımcı olmak ve sağlıklı bir gebelik devri geçirmelerine takviye olmayı amaçlamaktayız.

Tüm “Period Kompanion” özellikleri, sıhhat bölümünde uzman hekimler ve akademisyen danışmanlarımızın takviyeleriyle geliştiriliyor. Gebe kalmayı planlayan kullanıcılara yönelik verilen bilgiler ve teklifler, bu danışmanlarımızın uzmanlıkları doğrultusunda, aktüel araştırmaların sonuçlarına dayanarak oluşturuluyor.

Bu uygulamayı geliştirmeye nasıl karar verdiniz, öyküsü nedir?

Sağlıklı bir hayat, yalnızca antrenman ve beslenmeyle ilgili değildir, insan bedeni bir bütün olarak ele alınması gerekiyor. Hormonlar ve metabolizma, insan bedeninin sağlıklı bir formda işleyebilmesi için son derece kıymetli. Gayemiz her vakit kullanıcılarımız için mümkün olan en şahsileştirilmiş tecrübesi sunmak.

Kadın sıhhatinde menstrüal döngüyü ele almadan sunulan her bilginin eksik kalacağından yola çıkarak bayan kullanıcılarımızın tecrübelerini daha ileri düzeye taşımak istedik. Menstrüal döngüyü ön plana alan bir uygulama geliştirme gereksinimimiz bu türlü doğdu. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında ortaya çıkan fikrimizse grubumuzun ağır eforları sonucu ocak ayından itibaren pazarda yerini aldı.

Uygulamanızın en dikkat çeken özelliği nedir?

“Period Kompanion” uygulamamız şimdi çok yeni, bir aylık bir eser, yakın vakitte başka uygulamalarımızla daha entegre olduğunu göreceğiz. Bu sayede, kullanıcılarımız tüm sıhhat datalarını bir ortada görüntüleyebilecekler. Ayrıyeten, menstrüasyon periyotlarında hakikat antrenman ve beslenme alışkanlıklarını kazanmaları için ferdî ve özel bir tecrübe sunacağız. Örneğin; bir bayanın regl periyodunda 14 saatten uzun aralıklı oruç uygulaması sağlıklı değil. Şahsileştirilmiş tecrübemizle bayan sıhhatine 360 derece bir yaklaşımla bakıyoruz. Tüm bu özellikler, bayanların sağlıklı bir ömür sürdürmelerine ve gayelerine ulaşmalarına yardımcı olmayı gayeler.

iOS platformunun sizin için değeri nedir?

İşimiz sıhhat verisini birden fazla uygulama içinde faal bir biçimde kullanarak kullanıcılarımıza en hakikat tecrübeleri sunmak. iOS HealthKit ile bu bağlamda elimizi kuvvetlendiriyor ve iPhone’larımızın takip ettiği günlük adım, nabız atışı ve beden sıcaklığı üzere datalarla şahsileştirme ve menstrüasyon döngüsü takip algoritmamızı en uygun formda geliştirmemize imkan tanıyor. Bu sayede biz de en yüksek tutarlılıkta varsayımlar yapabiliyoruz.

Apple uygulama geliştirme etabında sizleri nasıl destekliyor?

Apple’ın uygulama geliştirme sürecindeki dayanağı, teknoloji ve kullanıcı tecrübesi mevzularında bize kıymetli bir katkı sağlıyor. Geliştiriciler için sunulan araçlar ve kaynaklar, uygulamalarımızın daha düzgün bir performans göstermesini ve kullanıcılarımızın gereksinimlerine daha düzgün karşılık vermesini sağlıyor.

Ayrıca, Apple’ın uygulama geliştirme sürecindeki tanıtım ve pazarlama takviyesi de bizim için hayli değerli. Uygulamalarımızın App Store’da öne çıkması için yapılan tanıtımlar, daha fazla kullanıcının uygulamalarımızı keşfetmesine ve kullanmasına yardımcı oluyor.

Apple, ayrıyeten uygulamalarımızın pazardaki rekabet durumunu tahlil etmemize yardımcı olan birçok data sunuyor. Bu dataları kullanarak, uygulamalarımızı geliştirmek ve kullanıcıların gereksinimlerine daha düzgün cevap vermek için gerekli değişiklikleri yapabiliyoruz.

Özetle, Apple’ın uygulama geliştirme sürecindeki teknoloji ve kullanıcı tecrübesi konusundaki takviyesi, uygulamalarımızın daha âlâ bir formda geliştirilmesine ve kullanıcılarımızın gereksinimlerine daha güzel karşılık vermesine kıymetli katkı sağlıyor.

Uygulamanızda hangi Apple teknolojilerinden nasıl yararlanıyorsunuz?

Apple’ın birçok teknolojisini uygulamalarımızda kullanıyoruz. Örneğin, Apple’ın HealthKit teknolojisi, uygulamalarımızda yer alan sıhhat bilgilerinin tutulmasına ve yönetilmesine yardımcı oluyor. Kullanıcıların uygulamalarımız üzerinden takip ettiği sıhhat dataları, HealthKit üzerinden saklanarak öteki sıhhat uygulamaları ve aygıtlarla senkronize edilebiliyor.

Ayrıca, uygulamalarımızın iPhone’larla en entegre biçimde pürüzsüz bir tecrübe sağlaması için Apple’ın Lock Screen Widget teknolojisini de kullanıyoruz. Bu teknoloji, kullanıcıların iPhone kilit ekranlarında uygulamalarımıza erişebilmelerine imkan tanıyor. Kullanıcılar, kilit ekranında direkt uygulamalarımızın özelliklerine erişebiliyorlar, böylelikle uygulamalarımızı daha kolay ve süratli bir halde kullanabiliyorlar.

Bunların yanı sıra, uygulamalarımızda Apple’ın push notification ve Siri üzere öbür teknolojilerinden de yararlanıyoruz. Bundan sonra da uygulamalarımızı iPhone’larla en entegre biçimde kullanılabilir hale getirerek kullanıcılarımıza en âlâ tecrübesi sunmaya devam edeceğiz.

Emrah Yiğit- Pepapp

adb4ce13 1824 4db7 a41e eaed34e4e1ab 323c1c1b 1eb8 432f b431 3d63d9143cf0

Uygulamanızı anlatır mısınız?

Pepapp, Türkiye’nin birinci dijital bayan asistanı unvanını elinde bulunduran bir regl, hamilelik ve cinsel sıhhat takip uygulaması. Kullanıcıların adet döngülerini takip etmelerine, sistemli yahut sistemsiz adet periyotlarını belirlemelerine, ovülasyon tarihlerini hesaplamalarına, PMS semptomlarını izlemelerine ve cinsel sıhhatlerini takip etmelerine imkan tanıyor. Kullanıcılara sıhhat bilgilerini günlük olarak kaydetmeleri için hatırlatmalar gönderiyor ve adet döngüsü ile ilgili bilgilendirici makaleler sunuyor. Hamilelik talihini hesaplamak için kullanılabilen bir ovulasyon takvimi de içeriyor. Uygulamamız iOS ve Android aygıtlar için mevcut. Yani Pepapp’ı kullanması kadar ona ulaşması da kolay.

Bu uygulamayı geliştirmeye nasıl karar verdiniz, kıssası nedir?

Pepapp uygulamasının geliştirme fikri, bayan sıhhatine yönelik bir tahlil arayışı ile ortaya çıktı. Adet takibi ve ovülasyon hesaplama üzere bahislerin bayanlar için değerli olduğunu ve birçok bayanın bu bahiste günlük notlar tuttuğunu yahut takvimlerini işaretlediğini biliyorduk. Fakat bu metotların vakit zaman aldatıcı olabileceğini ve teknolojinin yardımıyla daha yanlışsız ve kolay bir tahlilin mümkün olabileceğini de biliyorduk. Ayrıyeten şunu da hedefledik: Adet döngüsü ve cinsel sıhhat hususlarının tüm dünyada bir tabu olarak görülmesini ve bayanların %73’ünün adet olduklarını söylemekten utanmalarını göz önünde bulundurarak, bayanların adet döngüsü ile ilgili hususlarda daha şuurlu olmalarına ve rahat hareket etmelerine yardımcı olmak istedik.

Uygulamanızın en dikkat çeken özelliği nedir?

Pepapp’ın en dikkat cazip özelliği kullanıcıları ile duygusal bağ kurabilmesi. Pepapp bayanlarla gerçek bir arkadaş üzere konuşuyor. Onları motive ediyor. Adet periyotlarını daha rahat ve memnun geçirmeleri için sevgi dolu iletiler gönderiyor. Günlük ruh hallerini varsayım ederek modlarına uygun tavsiyeler veriyor. Dahası da var natürel. Kullandığınızda bunu daha uygun anlayacaksınız.

iOS platformunun sizin için kıymeti nedir?

iOS platformu, bizim üzere taşınabilir uygulama geliştiricileri için son derece değerli bir platform. Bizce bunun birkaç nedeni var: iOS platformu, dünya çapında milyonlarca faal kullanıcıya sahip. Bu nedenle bu platformda bir uygulama geliştirmek, potansiyel olarak geniş bir kullanıcı tabanına ulaşma fırsatı sunuyor.

Apple, nizamlı olarak iOS işletim sistemi güncellemeleri yayınlamakta. Bu güncellemeler uygulama geliştiricileri için yeni özellikler ve geliştirmeler sunuyor. Ayrıyeten güncellemelerin yayınlanmasıyla birlikte kullanıcıların birden fazla işletim sistemlerini güncelleme eğiliminde, bu da bizler için şimdiki bir platformda çalışma fırsatı yaratıyor.

iOS platformunun bizler için sunduğu tasarım standartlarını kullanarak, kullanıcı tecrübesi en üst seviyede taşınabilir uygulamalar geliştirebiliyoruz.

Biz uygulamamızda iOS platformunun bize sunduğu “Subscription” modelini kullanıyoruz. Apple’ın güvenliği ve ödeme alanında sunduğu kolaylıklar sayesinde hem kullanıcılarımıza emniyetli bir ödeme sistemi sunmuş oluyor hem de gelirlerimizin çarçabuk artmasını sağlıyoruz.

Apple uygulama geliştirme kademesinde sizleri nasıl destekliyor?

Apple, Xcode ile bizim üzere uygulama geliştiricilerinin süratli ve tesirli bir biçimde uygulamalarını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu araçlar bizlere uygulama oluşturma, kusur ayıklama, test etme ve dağıtma mevzularında yardımcı oluyor.

Apple tıpkı vakitte bizlere teknik dayanak sunarak, uygulama geliştirme sürecinde karşılaştığımız meseleleri çözmemize de yardımcı oluyor. Apple geliştirici web sitesindeki teknik dokümantasyonlara, forumlara ve direkt Apple teknik takviye grubu ile bağlantıya geçerek takviye alabiliyoruz.

Bunların dışında yeniden bizlere uygulamalarımızı tanıtmak ve pazarlamak için birçok fırsat sunuyor. Örneğin, App Store’da uygulamaları tanıtmak için görsel gereçler, görüntü ve açıklama dayanağı sağlıyor. Son olarak bize uygulama geliştirme konusunda eğitim ve kaynaklar sunuyor. Örneğin, Apple, WWDC (Worldwide Developers Conference) isimli bir aktiflik düzenliyor ve bu aktiflikte bizler, yeni teknolojiler ve Apple’ın en son eserleri hakkında bilgi ediniyoruz.

Uygulamanızda hangi Apple teknolojilerinden, nasıl yararlanıyorsunuz?

Pepapp olarak, Apple Health Kit API’si üzerinden kullanıcılarımızın menstrual periyot bilgilerini takip ediyor ve buraya işliyoruz. Bu sayede kullanıcılarımızın sıhhat maksatlarına ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten Apple Health Kit’in bilgi güvenliği özellikleri sayesinde kullanıcılarımızın sıhhat bilgileri inançlı bir formda saklanıyor.

Pepapp olarak Apple Health Kit’ten yararlanarak kullanıcılarımıza daha kapsamlı ve inançlı bir sıhhat tecrübesi sunuyoruz. Bu da bizi keyifli ediyor.

MoovBuddy-Güner Bayram

8531819e 367a 462f bf42 0781f59001da 6a8e6f9d 255a 49ea a41b a343e93c202a

Uygulamanızı anlatabilir misiniz?

MoovBuddy fizikî sıhhati muhafazaya ve tedavi etmeye yardımcı yapay zeka takviyeli bir fizikî sıhhat tahlilidir. Hem evrimsel gelişim sürecimiz hem de değişen çalışma ve hayat şartlarımız bize bir grup kas-iskelet sistemi sorunları getirdi. Etrafımızda neredeyse her iki bireyden birisinin bel-boyun ağrısı, eklem ağrıları, hareket kısıtlılığı ve duruş bozukluğu şikayetlerini duyuyoruz. MoovBuddy tam bu noktada bireylere fizikî sıhhatini müdafaa ve uygunlaştırma imkanı sunan bir uygulama olarak konumlanıyor.

Bu uygulamayı geliştirmeye nasıl karar verdiniz, kıssası nedir?

MoovBuddy kurucusu Güner Bayram, sorunun tam da göbeğinden geliyor. Ailesinden pek çok kişi bel fıtığı ve boyun fıtığı sorunları yaşamış, kuvvetli ameliyatlar geçirmiş ve sonucunda ömür kalitelerini kaybetmişler. Tüm bunlar karşısında omurga sıhhatimizi müdafaanın ehemmiyeti çok aşikardı. Zira “herkeste var” olarak bildiğimiz bel-boyun fıtığı hayat kalitemizi tabana vuruyor, çalışma randımanını düşürüyor, fizikî olarak aktifliğimizi azaltıyor. Bu rahatsızlıklar sebebiyle cerrahi bir operasyon geçirdiğiniz takdirde güzelleşmek için 1-3 ay ortası yatak istirahati sonrasında fizik tedavi almak ve sonrasında da tüm hayat şartlarınızı bu duruma nazaran ayarlamak zorundasınız. En berbatı de, tekrar etmeyeceğinin garantisi yok; hekiminiz bir ameliyat daha önerebilir. Tüm bunlar, aslında çok tanıdık olduğumuz bu hastalıkları hafife almamız gerektiğini; omurga ve kas-iskelet sistemi sıhhatimizi muhafazamız gerektiğini çok bariz bir biçimde gösteriyor. Amerikan Kayroprakti Derneği’nin araştırmasına nazaran her iki yetişkinden biri duruş bozukluğuna sahip ve bu da gelecekte, bel-boyun rahatsızlığı yaşayan şahısların sayısını artıracak. Tablet ve telefon kullanımının çok küçük yaşlara düşmesinden ötürü, sonradan gelişen kamburluk artık 10 yaş altı çocuklarda gözlemlenmeye başladı. MoovBuddy’i bu sorunlar karşısında insanları daha sağlıklı kalmalarına yardımcı şahsî bir tecrübe sunan, bilimsel kaynaklara dayanan ve teknolojik alt yapısı güçlü bir tahlil olarak geliştirdik.

Uygulamanızın en dikkat çeken özelliği nedir?

MoovBuddy en başta şahsileştirmeye büyük değer veriyor. Herkesin fizikî gereksiniminin ve fiziksel-sosyal şartlarının farklı olmasından ötürü ferdî bir planı olması gerekiyor. MoovBuddy’deki şahsî plan şahsî idman planı ve şahsî tavsiye planını içeriyor. Ferdî idman ve tavsiye planları makine öğrenmesi alt yapılı olarak hazırlanıyor. Bu da son kullanıcının daha yeterli oryante olabildiği ve daha yeterli yarar alabildiği bir uygulama haline gelmemizi sağlıyor.

Algoritmalarımız uzman tabip ve fizyoterapistlerin klinikteki idman reçeteleme ve tavsiye sistemlerinden öğreniyor. Şöyle ki bir kliniğe gittiğinizde size antrenman reçetelenirken, yaşınız, çalışılacak beden bölgesi, fizikî etkinlik durumunuz, ağrı durumunuz, beden kitle indeksiniz, spesifik rahatsızlığınız, duruş (postür) tipiniz üzere kriterlere nazaran bir antrenman planı sunulur. Kaçınmanız gereken alışkanlıklar ve yapmanız gerekenler söylenir. MoovBuddy uygulaması yapay zekası birebir methodolojide ilerleyerek bir idman planı ve tavsiye planı sunuyor. Kişinin gelişim durumuna nazaran antrenman planı da güncelleniyor. MoovBuddy antrenman kütüphanesindeki her bir idman uzman fizyoterapistlerce belirlenmiş 25 adet özellik seti taşıyor. 25 özelliğin kombinasyonunu düşünürseniz her antrenman farklı bir gaye taşıyor üzere kıymetlendirebiliriz.

iOS platformunun sizin için kıymeti nedir?

MoovBuddy oalrak eser geliştirme ve pazarlama stratejilerimizi başta iOS platformu üzerine kurduk. iOS sıhhat ekosistemi için kullanıcısı, teknolojisi ve uygulama marketi ile daha gelişmiş bir ekosistem sunuyor. iOS’un sunduğu yenilikleri takip ederek MoovBuddy’i geliştiriyor son kullanıcı için yararlı özellikler kazandırmaya devam ediyoruz.

Apple uygulama geliştirme kademesinde sizleri nasıl destekliyor?

Apple’ın kullanıcı yararı odaklı geliştiricilere dayanağını görüyoruz ve bunu pahalı buluyoruz. MoovBuddy olarak biz de birçok noktada Apple takımlarından yarar gördük. En son teknoloji grupları ile birebir yaptığımız toplantılarda kullanıcı tecrübesini ve yeni teknolojileri kullanma üzerine tavsiyeler aldık. Bunların birçoğunu uyguladık ve kullanıcı tecrübesine tesirlerini görmeye başladık. Öte yandan MoovBuddy’nin AppStore editörlerinin dikkatini çekmesi ve AppStore koleksiyonlarında MoovBuddy’e yer vermeleri farklı pazarlarda uygulamamızı tanıtmamıza katkı sağlıyor. 5 Mart 2023’de MoovBuddy’nin Health&Fitness kategorisinden 1. uygulama olmasında AppStore’da en üst sırada yer almasının katkısı olmuştur. Bir günde toplam 10000 adet indirme aldık.

Uygulamanızda hangi Apple teknolojilerinden nasıl yararlanıyorsunuz?

MoovBuddy uygulama mağazalarında çokça gördüğümüz içerik odaklı uygulamaların ötesinde bir uygulama. MoovBuddy’nin odağı kullanıcı tecrübesini geliştirmek ve kullancıya yarar sağlayacak yeni teknolojileri kullanmaktır. Bu açıdan Apple teknolojilerini etkin olarak kullanıyoruz. Apple Health Kit entegrasyonumuz bulunuyor, MoovBuddy için ekrana bakmadan antrenman yapabilmenizi kolaylaştıracak, kalorinizi, nabzınızı ve idman sürenizi tutacak bir Apple Watch uygulamamız bulunuyor ve heyecan verici bir gelişme olarak, Airpods kulaklık ile gerçek vakitli duruş takibi uygulaması çok yakında beta sürümü olarak kullanıcılara sunulacak. Boyun ve sırt kamburunu yapay zeka takviyeli olarak tespit edecek bu teknolojimiz Tübitak 1507 Ar-Ge dayanağı almaya hak kazandı.


Röportaj: His Haksun

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber