user
PUNK ETKİSİNDE SİLÜETLER

Sıradaki içerik:

PUNK ETKİSİNDE SİLÜETLER

BEYNİNİZİ ŞAŞIRTIN

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

beyninizi sasirtin zE6taA6y

6786b709 aa41 47d1 9999 5a4d66f883e6 beyin

Beyin plastisitesi yahut nöral plastisite olarak da bilinen nöroplastisite, beynin yapısal yahut fizyolojik değişikliklere uğrama yeteneğidir. Antrenman, uyku, rutinden çıkmak üzere etkenler ise nöroplastisiteyi arttırmak için epey önemli!

7309c31a 8832 434c ae6b 05e26aee5414 0bfb6567 0249 40e5 928d 380315cc58acEGZERSİZİ AKSATMAMALI
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Prof. Dr. P. Akın Sabancı “Yapılan çalışmalar meditasyon ve fizikî antrenmanın nöroplastisiteyi arttırdığını göstermiştir. Ayrıyeten beslenme, uyku, rutinden çıkmak üzere etkenler de nöroplastisiteyi arttırmak için hayli değerli. Uzun ve kısa periyodik meditasyon sonrası, beynin korteksi dediğimiz en dış kabuğunun hem kalınlığının hem de hudut hücresi yoğunluğunun arttığı gösterilmiştir. Nöroplastisite; beyin ve hudut dokularının birbirileri ortasında yeni irtibatlar oluşturma ve oluşan kontakları pekiştirme yeteneğidir. Benliğimizi oluşturan bellek ve öğrenme fonksiyonlarının devamından, gelişen yeni kaideler ve hastalıklara (inme, baş travması) ahenk ve güzelleşme sürecinde rol oynar” diyor.

RUTİNDEN ÇIKARAK MESKENE FARKLI YOLLARDAN GİDEBİLİRSİNİZ
“Beynimizi ve hafızamızı şaşırtmak nöroplastisiteyi arttırıyor. Örneğin, bilhassa büyük kentlerde yaşayanlar insanların birden fazla ne yazık ki vakit mahrumu. Bu sebeple her gün otomobille meskenden işe ve işten konuta giderken kullandığımız trafik yoğunluğuna nazaran rota belirleyen navigasyon sistemlerini kullanmak aslında beynimizin nöroplastisitesini azaltıyor. Navigasyonu kullanarak; hafızamızı zorlayarak yapacağımız bir işi bir aygıta bırakmış oluyoruz ki bu da beynimizi tembelleştiriyor.”

UYKU ÖNEMLİ
“Aynı vakitte erişkin yaş kümesinde günde en az 6 saat uyumak beyin sıhhati açısından kıymetli. 15 dakikalık kısa müddetli öğlenden sonra uykuları da nöronların dendritik ilişkilerini artırıyor. Uyku mühleti kadar uykunun kalitesi ya da uykunun derinliği de değerli. Örneğin uyku apne sendromu olan ve düşük uyku kalitesi olan şahıslarda nöroplastisite düşüyor.”

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber