user
DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÜRETİCİLER

Sıradaki içerik:

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÜRETİCİLER

STRESLE BAŞA ÇIKMANIZA YARDIMCI OLACAK 5 KOLAY MEDİTASYON

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

stresle basa cikmaniza yardimci olacak 5 kolay meditasyon H752gt8R

12a014f7 5651 4dbf b5e5 d6405afd8c02 meditasyon

Fotoğraf: @gisele

Zor vakitlerde gerilimle baş etmek neredeyse imkansız görünebilir, fakat size biraz da olsa yardımcı olacak bir şey var var: meditasyon. Hepimiz tertipli sağlıklı rutinlerimizi sürdürmek isteriz, fakat bazen bu mümkün olmaz. Bu nedenle kendinize baskı yapmak yerine durun, bir nefes alın. Kolay ve süratli bir meditasyonla kendinize biraz öz sevgi vermek için gün boyunca küçük anlar bulun.

Meditasyon, gerilimli anlarında sakin kalmak için olağanüstü bir araçtır zira neredeyse her yerde ve her vakitte yapılabilir. Ayrıyeten başlamak için evvelce rastgele bir bilgi yahut tecrübeye sahip olmanıza gerek yoktur.

Stresle başa çıkmanıza yardımcı olacak 5 kolay meditasyonu burada bulabilirsiniz.

1
KAHVE SIRASI MEDİTASYONU
Öfke ve gerilime yenik düşmenin kolay olduğu bir yer varsa, o da bir rastgele bir sırada beklemek olabilir. Bunun yerine, Suze Yalof Schwartz’ın Unplug (Çıkar) isimli kitabından yazdığı üzere, sıkıcı bekleyişi süratli bir meditasyona dönüştürün.

Süre: Sıra gelene kadar

Uygulama: Sıradayken, bakışlarınızı ayaklarınıza çekerek ve yerde nasıl hissettiklerini fark ederek başlayın. Altınızdaki yere nitekim bağlanmalarına müsaade verin. Akabinde, sıra hareket ederken çok yavaş bir formda bir ayağınızı kaldırın ve topuk evvel gelecek halde önünüzdeki yere koyun. Tıpkı ağır çekimde başka ayakla da devam edin. Bunu yaparken, bedeninizin nasıl hareket ettiğine, ayak bileğinizin ayağınızın dönmesine nasıl müsaade verdiğine, bacaklarınızın ayaklarınızla nasıl çalıştığına dikkat edin.

Baristaya ulaşana kadar ivedi etmeden ağır çekimde devam edin. Orada baristanızın gözlerinin içine bakın ve onlara gülümseyin, akabinde siparişinizi verin. 10 seferden dokuzu gülümseyecek; bir gülümseme her vakit uzun bir yol kat eder. Siparişinizi verdikten sonra kahvenizi beklemek için yavaş ve dikkatli hareketlere devam edin. Sıra geldiğinde, kahvenizi alın ve fincanın sıcaklığını hissedin, yüzünüze getirin ve kokusunu içinize çekin. Akabinde yavaşça bir yudum alın ve tadın ağzınızda dolaşmasına müsaade verin. Kahve bekleyişiniz kolay bir sıfırlamaya dönüştü.

2
16 SANİYE SAKİNLEŞME MEDİTASYONU

Arabuluculuk için hiç vaktiniz yokmuş üzere mi hissediyorsunuz? Aslında 20 dakikaya, 10 dakikaya ve hatta bir dakikaya gereksiniminiz yok. Bunun yerine, gerilimli, bunalmış yahut kaygılı hissettiğiniz her an bu 16 saniyelik meditasyonu deneyin. Ünlü manevi öğretmen Davidji’nin bu meditasyonu, yüksek gerilimli bir durumdan kaçmak ve kendinize biraz dinlenmek için an tanımak için harikadır.

Süre: 16 saniye

Uygulama: Başlamak için, bu orta sizi üzen ve rahatsız eden bir şeyi düşünün. Geçirdiğimiz felaket, işe geç kaldınız, cüzdanınızı kaybettiniz yahut annenizle hengame ettiniz (akla birinci ne geliyorsa!). Belirledikten sonra, gözlerinizi kapatın ve burnunuzdan derin bir nefes alın. Nefesin karnınıza kadar nasıl ilerlediğine dikkat edin. Nefesinizi tekrar bedeninizden ve burnunuzdan dışarı vermeden evvel bir an orada oturmasına müsaade verin. Bir defa daha nefesinizi alıp, verdiğinizi fark edin. Artık olağan nefes alışınıza dönebilirsiniz. Yalnızca 16 saniyeydi!

O 16 saniye boyunca, geçmişi yahut geleceği düşünmüyordunuz, yalnızca anı yaşıyordunuz. Muhtemelen o anda sizi üzen şeyi düşünmüyordunuz. Büsbütün oradaydınız.


3
TRAFİK MEDİTASYONU

Trafikte kimilerimiz yol öfkesine kapılırken, kimilerimiz rastgele bir şeyden ötürü tetiklenmiş hissediyor. Suze Yalof Schwartz bu dahiyane meditasyonu, trafikte otururken kendinizi huzursuz hissettiğiniz anlar için yarattı. Profesyonel ipucu: Bu meditasyon başlangıçta otomobil seyahatleri için tasarlanmış olsa da, gecikmeli uçuşlar için de mükemmeldir. Bu meditasyonu, denetiminiz dışında olan şeyler için eksiksiz bir gerilim giderici olarak düşünün.

Süre: 1-3 dakika

Uygulama: İlk adım farkındalıktır. Yola ve önünüzdeki otomobillere bakarak başlayın. Etrafınızı ve nasıl hissettiğinizi kaydedin. Tahminen hiç hareket yok yahut geç kaldınız, streslisiniz, canınız sıkkın ya da bağırmak istiyorsunuz. Nasıl hissederseniz hissedin, her şeyin farkında olun. Bir sonraki adım beden taraması yapmaktır. Ayaklarınızdan başlayın ve her uzvunuzu hissedin; akabinde ayak bileklerinize, bacaklarınıza ve karnınıza bakın. Başınızın doruğuna kadar, bedeninizin her bir modülünü kaydedene kadar devam edin. Son adım, nefesinizle irtibat kurmaktır. Burnunuzdan dört adımda nefes alarak başlayın, nefesin karnınıza inmesine müsaade verin, dört saniye orada tutun ve sonra dört adımda verin. Bedeninizin gevşediğini hissedene kadar bu nefesi birkaç sefer tekrarlayın. Artık gözlerinizi açın ve “ne ise odur” tabirini üç defa tekrarlayın. Trafik hala orada olsa bile, umarım heyecanınız geçmiştir.

4
ŞÜKRAN MEDİTASYONU
Minnettarlığı uygulamak her vakit değerlidir, lakin gerilimli devirlerde bakış açısı kaybetmek epey kolaylaşabilir. Deepak Chopra’nın bu şükran meditasyonu sizi farkındalığınıza geri getirecek.

Süre: 3-5 dakika

Uygulama: Yalnız kalabileceğiniz sessiz bir yer bularak başlayın (arabanız yahut banyonuz bile işe yarayacaktır). Başlamak için gözlerinizi kapatın ve burnunuzdan midenize kadar yavaş, derin bir nefes alın. Ağzınızdan çıkarmadan evvel bir an orada tutun. Duraklatın, daha bağlı ve merkezlenmiş hissedene kadar birkaç sefer daha nefes almaya devam edin. Artık kalbinize odaklanın, atışını hissedin ve hatta isterseniz ellerinizi kalbin üzerine koyun. Kendinize şu soruyu sorun: “Ne için minnettarsınız?” Aklınıza gelen her şeye müsaade verin. Zihninizin bunu yakalayan fotoğraflar, sözler yahut beşerlerle doldurmasına müsaade verin. Artık içinizden, “Bugün ne olursa olsun, yargılamayacağım” deyin. İfadeyi birkaç kere tekrarlayın. Bitirmek için ellerinizi ve ayaklarınızı yavaşça oynatın, gözlerinizi açın ve bedeninize geri dönün.

5
DİKKATLİ YEME MEDİTASYONU

Stresli olduğumuz vakitlerde yiyeceklerin tadını çıkarmak istediğimizde kendimizi hatalı hissederiz ya da yemekleri görmek bile istemeyiz. Amanda Gilbert’in bu meditasyonu, yemek yerken stresinize yardımcı olmak için burada.

Süre: 1-5 dakika

Uygulama: Başlamadan evvel bedeninizi merkezlemek ve bedeninizle temas kurmak için birkaç nefes alarak başlayın. Bu meditasyon yemekle yapılmak içindir, bu yüzden hazır olduğunuzda önünüzdeki yemeğe bakmak için bir dakikanızı ayırın. Renkleri, kokuları ve halleri anlayın. Artık yemeğe başlamadan evvel kendinize şu anda nasıl hissettiğinizi sorun. Nitekim aç mısınız? Orta derecede mi acıktınız? Anladıktan sonra, birinci ısırığınızı alın ve tatların ağzınızda patlamasına müsaade verin, yavaşça çiğneyin ve yutmadan evvel tez etmeyin. Artık nasıl hissediyorsunuz? Daha az mı açsınız? Birinci ısırığın tadını çıkardınız mı? Bir sonraki lokmanızı alırken bu uygulamayı tekrarlamaya devam edin. Her yiyecek modülünü nitekim kaydedin; yavaş ve dikkatli bir formda yemeyi unutmayın. Son lokmanızı da aldıktan sonra bir an oturun ve sizi doyuran yemeğin değerini bilin.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber