user
KAZANANLAR: 95. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ

Sıradaki içerik:

KAZANANLAR: 95. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ

2023 OSCAR’DA EN ÇOK ÖDÜL ALAN FİLM

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

2023 oscarda en cok odul alan film M7mlkS4k

d4578282 87e3 4645 8f17 590b6b0e8948 oscar everything

A24 stüdyosunun fütüristik sineması “Everything Everywhere All at Once”, en âlâ sinema, direktörlük ve dört oyunculuk kategorisinden üçü dahil olmak üzere yedi ödül kazanarak, bu yılki Oscar Töreni’ne damgasını vurdu.

Boyutlar ortası bir maceraya sürüklenen parçalanmış bir aile hakkındaki manik çoklu cihan fantezisi, 95. Akademi Mükafatları merasiminde en güzel bayan oyuncu, en yeterli direktör, en âlâ yardımcı erkek oyuncu, en güzel yardımcı bayan oyuncu, en yeterli kurgu ve en güzel orjinal senaryo mükafatlarını de gördü. Gecenin en çok aday gösterilen sineması oldu.

ec8831f9 6745 4765 a12d 76f1c02efb65 03d75c28 9261 45cb ba56 947f68e70cdeJonathan Wang, Dolby Theatre’da düzenlenen 95. Oscar Ödülleri’nde “Everything Everywhere All at Once” için En Yeterli Sinema Ödülü’nü kabul ediyor.

İlk kere tıpkı yıl birden fazla Asyalı aktör Oscar kazandı.

Ke Huy Quan, sinemadaki rolüyle Barry Keoghan ve Judd Hirsch’i geride bırakarak en düzgün yardımcı erkek oyuncu seçildi. Oscar kazanan birinci Vietnam doğumlu aktör oldu. “Anne, az evvel Oscar kazandım!” dedi ağlayarak. “Böyle kıssalar yalnızca sinemalarda olur derler, bunun benim başıma geldiğine inanamıyorum.”

Jamie Lee Curtis ayrıyeten A24 sinemasındaki performansıyla Angela Bassett ve Kerry Condon’ı yenerek en güzel yardımcı bayan oyuncu seçildi. Kıdemli oyuncunun birinci adaylığıydı. Hem sinemada hem de hayatında yer alan şahıslara duygusal bir hürmet duruşunda bulunmadan evvel, “Burada tek başıma duruyormuşum üzere göründüğünü biliyorum lakin ben yüzlerce insanım” dedi.

6e469ce9 24a6 460e 9dca 0e5ae3783f1b 1a17b29f 9ca4 4a1d 87cd 9eb7ce779cc0Ke Huy Quan

Daniel ikilisi, yazar-yönetmen Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, en âlâ direktör kolunda Oscar kazandı. Scheinert, “Bunu annelere adamak istiyoruz” dedi. Ayrıyeten, son aylarda sürüklenme aykırısı duyarlılıktaki artışa atıfta bulunarak, “kimse için bir tehdit oluşturmayan” bir çocuk olmaktan bahsetti. Kwan ayrıyeten göçmen ailesine teşekkür etti ve sinema sevgisinin izini onlara kadar sürdü.

En yeterli erkek oyuncu, The Whale’deki başrolü için Austin Butler ve Colin Farrell’ı geride bırakarak Brendan Fraser’a gitti. Direktör Darren Aronofsky’ye yıllarca küçük rollerden sonra ona “yaratıcı bir ömür çizgisi” verdiği için teşekkür etti. Bölücü dram, Fraser’ı 600 libre ağırlığındaymış üzere göstermek için yaratılan grup elbiseye itiraz etmesine karşın en uygun makyaj ve saç mükafatını de kazandı.

2ebdf5f5 ebf7 4fd3 a041 a82c0e0b8ff1 64ba4bb4 3c1d 4537 8071 01c6ae7bcd5e

Netflix’in Alman savaş destanı All Quiet on the Western Front dört ödül getirdi: memleketler arası uzun metrajlı sinema, yepyeni müzik, yapım tasarımı ve sinematografi. Almanya, 2006’daki The Lives of Others’tan bu yana birinci defa en yeterli milletlerarası uzun metrajlı sineması kazandı.

Sarah Polley, bayan başrollü Women Talking için uyarlanmış senaryo kısmında Oscar kazandı. Polley, bu kategoriyi kazanan dokuzuncu bayan.

Sunucu Jimmy Kimmel geceyi bir Top Gun: Maverick skeciyle açtı, paraşütle atlıyormuş üzere yaptı ve Ozempic hakkında latifeler yapmadan evvel seyirciler ortasındaki adayları ve sinemalarının bir tiyatrodaymış üzere izlenmesini sundu. Ayrıyeten, her ikisi de siyah bayanlar tarafından yapılmış, küçümsenen dramalar Till ve The Woman King’e de izlenmeyi hak eden sinemalar olarak övgüde bulundu.

Kimmel, Chris Rock’ın sahnede Will Smith tarafından tokatlandığı geçen yılki viral an hakkında latifeler yapmaya başladı. “Eğer bu şov sırasında rastgele bir vakitte şiddet aksiyonu yaparsa, en güzel erkek oyuncu Oscar’ı ile ödüllendirilecek ve 19 dakikalık bir konuşma yapmanıza müsaade verilecek” dedi. Ayrıyeten, emsal bir şeyin tekrar yaşanması ihtimaline karşı Akademi’nin toplanan kriz takımına de laf attı. “Geçen yıl yaptığını yap: hiçbir şey,” dedi ve rastgele biri rastgele bir şey deneyecek olursa Michael B Jordan, Yeoh, Pedro Pascal ve Andrew Garfield’ı geçmek zorunda kalacağı tehdidinde bulundu.

Smith klasik olarak en uygun bayan oyuncu mükafatını kazananı ilan ederdi lakin onun yerini Halle Berry aldı.

c13f0c2a eb00 4923 81c2 7af742480999 92b18070 10d8 42c2 b70b 626b894c5f33“Everything Everywhere All at Once” ile En Yeterli Başrol Bayan Oyuncu mükafatını kazanan Michelle Yeoh

Diğer değerli kazananlar ortasında animasyon sineması için Guillermo del Toro’nun Pinokyo’su ve belgesel için Navalny yer aldı. Tutuklu Rus muhalefet başkanı Alexei Navalny’nin ailesi sahneye çıkarıldı ve Alexei’den insanlara “diktatörlere ve otoriterliğe karşı çıkmaktan korkmamalarını” hatırlatan bir ileti okundu. Eşi Yulia Navalnaya, “Kocam yalnızca demokrasiyi savunduğu için mahpusta. Alexei, senin özgür olacağın ve ülkemizin özgür olacağı günü hayal ediyorum. Güçlü kal” dedi.

Kostüm tasarımı mükafatı, iki Oscar kazanan birinci siyah bayan olan Black Panther: Wakanda Forever’dan Ruth E Carter’a verildi. Daha evvel de birinci Black Panther sinemasındaki çalışmasıyla mükafatı kazandı. “Siyahi bayan olan harika kahramanı tanıdığınız için Akademi’ye teşekkür ederim” dedi.

James Cameron’ın devam sineması Avatar: The Way of Water görsel efektler kolunda, Top Gun: Maverick ise en yeterli ses kısmında kazandı. RRR’den Naatu Naatu, gecenin erken saatlerinde en yeterli özgün müzik seçildi. Gece, Rihanna ve Lady Gaga’nın müzikleriyle ödüllendirildi.

Spielberg’in şahsî draması The Fabelmans yedi aday gösterilmesine karşın kategorilerinin hiçbirinde kazanamadı. Todd Field’ın altı adaylık alan draması Tár ve sekiz adaylık alan Baz Lurhmann’ın Elvis’i de kazanamadı.

KAZANANLAR: 95. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ

OSCAR ADAYI “EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE” SİNEMASINA BAKIŞ

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber