user
İlişkiniz toksik mi: Toksik ilişkinin işaretleri ve başa çıkmanın yolları

Sıradaki içerik:

İlişkiniz toksik mi: Toksik ilişkinin işaretleri ve başa çıkmanın yolları

https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/bebek-odasindaki-zehirli-havayi-temizleyen-bitkiler-misil-misil-uyutuyor/haber-1457727

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

t25 bebek odasindaki zehirli 914

Bazı bitkiler bebek odasına koymak için çok idealdir. Çünkü bu bitkiler akciğerlerin gelişimi için önemli olan havayı temizliyor. Aynı zamanda araştırmalara göre uykuya dalmayı da kolaylaştırıyor.

Bebek odalarında havayı temizleyen bitkileri bir araya getirdik. İşte hem uyku getiren hem de akciğerleri geliştiren bitkiler…

1. KLOROFİT (ÖRÜMCEK BİTKİSİ)

Sağlam ve bakımı kolay olan bu çok yıllık bitki, ortam havasını arıtmak için idealdir. Ulusal Tıp Kütüphanesi’nde yayınlanan bir araştırma, örümcek bitkisinin ortam havasını uçucu organik bileşiklerden arındırıp arındırabildiğini buldu.

BAKIMI NASIL OLUR?

Bitkinize parlak bir ortam sağlayın ancak doğrudan güneş ışığından kaçının.

Örümcek bitkisi soğuk sıcaklıkları, ideal olarak 18°C’yi takdir eder.

Bitkinizi sularken eli ağır davranmayın. İlkbahar ve yaz aylarında haftada bir kez sulamak yeterlidir. Örümcek bitkisi suyu unutmayı tolere edebilir. Kışın sulamayı azaltın ve iki sulama arasında toprağın kurumasını bekleyin.

Büyüme döneminde klorofitimi ayda iki kez gübreleyin.

CALATHEA (DUA ÇİÇEĞİ)

Bu tropik bitki sadece havadaki toksinleri emmekle kalmıyor, aynı zamanda mumsu yaprakları sayesinde havadaki tozu da tutabiliyor. Bu çiçeğin bakımını yapmak oldukça kolay.

calatheaornataleaves 1403202471ba861b

BAKIMI NASIL OLUR?

Bitkinizi, yapraklarını yakabilecek doğrudan güneş ışığından uzak tutun.

Bitkiniz için organik madde bakımından zengin humuslu toprak seçin. Ayrıca havalandırılmış bir turba toprağı da seçebilirsiniz.

Toprağı nemli tutmak, ancak ıslak olmamak için düzenli olarak sulayın. Bu tropik bitki nemi sever ancak aşırılıkları takdir etmez.

İlkbahar, yaz ve sonbaharda ayda bir kez bitkinizi sıvı gübreyle gübreleyin.

SPATHİPHYLLUM(BARIŞ ZAMBAĞI)

Barış zambağı olarak bilinen spathiphyllum, dayanıklı ve bakımı kolay çiçekli bir bitkidir. Zararlı toksinleri önler.

peacelilyplantshouse 14032024cfcc8283

BAKIMI NASIL OLUR?

Barış zambakının parlak ışığa ihtiyacı vardır, ancak doğrudan güneş ışığından kaçının.

Bitkiniz için zengin, drenajlı toprak seçin.

Bitkinizi fazla sulamamaya dikkat edin. Toprak kuruduğunda filtrelenmiş veya damıtılmış su ile sulayın. Kışın sulamayı azaltın. Bitkinizi sulamadan önce, klorun buharlaşması için musluk suyunu birkaç gün bekletin.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber