user
BEYNİNİZİ ŞAŞIRTIN

Sıradaki içerik:

BEYNİNİZİ ŞAŞIRTIN

ZİHNİNİZİ DÜZENLEMEK İÇİN 7 ADIM

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

zihninizi duzenlemek icin 7 adim bKjryQJ9

55f13866 d53e 49a3 b51e 590a5e3db3c1 zihin

Sürekli kararlar listemizi çizerek, ilerleme fikriyle bombardımana tutuluyoruz. İster güçlü bir devir atlatmış olun, ister finansal borçtan kurtulun; kimi devirler beklediğiniz o boş sayfadır. Bu vakitler şahsî denetim için kusursuz bir vakit sağlar. Ancak tabi zihninizi yavaşlatmak inanılmaz derecede zorlayıcı olabilir.

İşte zihninizi dağıtmak ve gerilimi yenebilecek kapasitede hissetmek için yenile düğmesine zihinsel olarak basmanız için yedi ipucu…

1
Basitleştirmenin yollarını arayın

Haftada sadece muhakkak bir randevu almak yahut nitekim giymediğiniz kıyafetlerden kurtulmak olsun, hayatı kendiniz için kolaylaştırmanın yollarını bulun. Hayat güçlü olabilir ve birçok şey denetiminiz dışında olsa da, denetiminizde olan alışkanlıklarınız üzerinde düşünün. Hayatta boşluk yaratmanın yollarını mı arıyorsunuz, yoksa programınızı daima olarak fazla mı dolduruyorsunuz? Sizi şahsî bir istikrar noktasına getiren alışkanlıklar geliştirdiğinizde, hayat çok daha güzel görünecektir.

2
Uykuyu romantikleştirin

The Sleep Foundation’a nazaran, “Kadınların hayat uzunluğu uykusuzluk yaşama riski erkeklerden %40 daha fazladır”. Bu nedenle sabahları bir fincan kahvenin kulağa çok düzgün gelmesinin nedeni budur. Öbür bir deyişle; aslında hoşluk uykumuza muhtaçlığımız var. O yüzden lütfen göz maskelerini ve saten pijamaları geçin. Bedeninizin tam potansiyel iyiliğine ulaştığından emin olmak için daha düzgün uyku alışkanlıklarına öncelik verin. Yatmadan evvel ekran müddetini sınırlayın, böylelikle zihinsel olarak rahatlayabilir ve ertelemeye hazırlanabilirsiniz. Yatağa gitmek sıkıcı geliyorsa, sevdiğiniz şahsileştirilmiş bir gece rutini oluşturun. Cilt bakımı rutininizden sonra pijamanızı giyin, uçucu yağ difüzörünüzü açın ve hoş bir kitap okumak için kıvrılın.

3
Duygularınızı yazın

Düşüncelerinizi sağlıklı bir biçimde işlemenin şahane bir yolu günlük tutmaktır. Sırf birkaç dakikanız olsa bile, uğraştığınız farklı kanılara dalabileceğiniz bir kağıt kalem alın yahut telefonunuzda bir not oluşturun. Tahminen streslisiniz ve işinizde karşılaştığınız zorluklar hakkında yazmanız gerekiyor ya da yakın bir arkadaşınızı kaybetmenin yasını tutuyorsunuz ve duygusal travmayı üzerinizden atmanız gerekiyor. Yazmak, hislerimizi sözlerle işlememize yardımcı olan bir irtibat yoludur, böylelikle aklımızda tuttuğumuz rastgele bir fikir yahut inancı özgür bırakabiliriz. Günlük kaydı, sağlıklı bir çıkış noktasıdır ve farklı mevsimlerde ilerlerken geriye dönüp bakabileceğiniz inançlı bir yerdir.

4
Yalnız kalmak için vakit ayırın

Bunu söylemeyi seviyoruz; kendinizi bir randevuya çıkarın. Annelik vazifelerinden yahut ev/iş hayatından uzaklaşabildiğiniz hafta sonları, mahallî bir kafeye gitmeyi, bir latte sipariş etmeyi yahut dikkatiniz dağılmadan etrafınızla nitekim ilgilenmeyi seveceksiniz.

Haftanız boyunca, sırf size özel, sizi hayata döndüren bir şey yapabileceğiniz bir gün yahut farklı saat blokları belirleyin. Kendinize yatırım yapmak için programınızdan uzaklaşıp mola verme bahtınız olmadığında ekseriyetle en çok gerilimli olan siz olursunuz. Tırnak randevusuna gidin, diş doktorunuza görünün, yeni bir çift çizme satın alın ya da tek başınıza lezzetli bir kruvasanın tadını çıkarın. Sevdiğiniz bir şeyi yapın ve kendinize baktığınızdan emin olmak için bunu alışkanlık haline getirin.

5
Geçmişi geçmişte bırakın

Belki bu yıl kuvvetli bir ayrılık yaşadınız ya da biri inancınızı kırdı. Tahminen işte çaba ettiniz ya da pişman olacağınız yanılgılar yaptınız. Bazen olumsuz hislerle düzgün bir formda başa çıkamıyoruz yahut onları unutmuyoruz ve öteki insanlara karşı sıhhatsiz yansıtmalar olarak tezahür etmelerine müsaade veriyoruz. Yeni bir şeylere adım atmadan evvel, bu olumsuz hisleri belirlemek için bir dakikanızı ayırın ve kalp denetimi yapın. Kendinize şu soruları sorarak başlayın: “Son vakitlerde hangi olaylar beni kıymetli ölçüde olumsuz etkiledi? Bırakmam gereken bu olaylardan hangi palavraları yahut sınırlayıcı inançları tutmama müsaade verdim?”

Her ne olursa olsun, bu şeylerin ilerlemesine ve sahiden güzelleşmesine müsaade vermeyi düşünün. Diğerlerine düzgün görünmek için, evvel her vakit kendimizi uygun göstermeye istekli olmalıyız. Yeni bir gün acıyı değiştirmez. Fakat baştan başlamayı seçebileceğimizi ve sağlıklı bir kalbin peşinden koşabileceğimizi hatırlatan hoş bir şey.

6
Aktif olun

Egzersizin ehemmiyetini daima olarak doğrulayan pek çok kaynak ve aktüel araştırma var. Antrenmandan sonra, çoklukla daha net hissederiz ve bizi sıkışmış hissettiren dingin enerjiyi hareket ettirebiliriz, bedeninizi hareket ettirdiğinizde salınan güzel hissettiren endorfinlerden bahsetmiyoruz bile. İster yürüyüşe çıkmayı, ister işten sonra çevrimiçi yoga dersi almayı seviyor olun; zihinsel sıhhatiniz için antrenmanı bir öncelik haline getirerek bedeninize biraz ilgi gösterin. Hareket yalnızca ruh halinizi güzelleştirmekle kalmaz, tıpkı vakitte hem fizikî hem de zihinsel olarak güç kazanırsınız.


7
Küçük şeyleri çabucak yapın

Hepimiz kaotik bir programı olan çalışan bireyleriz. Misyonları en aza indirmenin yollarından biri ise işleri çabucak yapmayı seçmektir. Gece geç saatler olduğunu ve lavaboda bir yığın bulaşık olduğunu hayal edin; muhtemelen hepsini yıkamak için sonraki sabaha kadar beklemek isteyebilirsiniz. Bunun yerine, çabucak yahut bir sonraki boş anınızda bitirmeyi alışkanlık haline getirin. Bu küçük şeyleri ertelemeye devam ettiğimizde, kırılma noktamıza ulaşana kadar mesken işleri yahut sorumlulukları üst üste yığarız ve bu nedenle daha fazla gerilime ve telaşa neden oluruz. Sabah işe gitmeden evvel fazladan beş dakikanız varsa, yatağınızı toplayın, kirayı ödeyin, bir sonraki hekim randevunuzu ayarlayın yahut yapmanız gereken o işi yapın.

Hayat çok ağır olabileceğinden, “Sonra hallederim” bazen uzun vadede vazifesi unutmanıza neden olabilir yahut bilinçaltınızda büyüyen bir yapılacaklar listeniz olduğu için gerilim düzeyinizi artırabilir. Gerilimden kaçının ve yapabildiğiniz anda işinizi halledin. Yaptığınız için minnettar olacaksınız ve öncelik verdiğiniz için zihinsel olarak rahat olacaksınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber