user
ELLE BEAUTY BOX ÇIKTI!

Sıradaki içerik:

ELLE BEAUTY BOX ÇIKTI!

AŞIRI STRESLİ OLABİLECEĞİNİZİ GÖSTEREN 10 İŞARET

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

asiri stresli olabileceginizi gosteren 10 isaret HOsIEi8J

2ce4b19a 50cf 454c 8427 1f9b36765bbf stres

Stres, bedenin değişime verdiği olağan reaksiyondur. Fizikî, duygusal yahut zihinsel olabilir. İster yaklaşan bir teslim tarihi, ister bir doğum günü partisi düzenlemek olsun; gerilim günlük ömrün bir modülüdür. Fakat, herkes gerilime farklı reaksiyon verir. Kimileri için gerilimli hissetmek bariz olabilir, lakin başkaları daha şiddetli hale gelene kadar fark etmeyebilir.

2015 yılında yapılan bir müşahede çalışması, yetişkinlerin gerilimi ne ölçüde algıladıklarına baktı ve %59’unun yüksek seviyede gerilim yaşadığını buldu. Lakin çok gerilim yahut çok fazla gerilim, bedenin tertibinin bozulmasına neden olabileceğinden fizikî ve zihinsel sıhhatiniz için ziyanlı olabilir.

Normal seviyede bir gerilim yaşayıp yaşamadığınızı yahut sahiden çok gerilimli olup olmadığınızı nasıl bilebilirsiniz? Gerilim herkesi farklı biçimde etkilese de; çok gerilimli olabileceğinizin birtakım ortak işaretleri vardır.

KÖTÜ UYKU DÜZENİ
Çoğumuz uykusuz bir gece geçirmiş, yorgun ve sersemlemiş hissederek uyanmışızdır. Birisi çok gerilimli olduğunda, zihni bunalır ve bu, uykuya dalma ve uykuda kalma yeteneklerini tesirler. Kendinizi daima yorgun hissediyorsanız ve günü geçirmek için neredeyse hiç gücünüz yoksa, çok gerilimli olabilirsiniz.

2.300’den fazla yetişkin iştirakçiyle yapılan bir 2014 araştırması, gerilime maruz kalma ile artan uykusuzluk riski ortasında değerli bir bağlantı olduğunu gösterdi.

DEPRESİF HİSSETMEK
Sevilen birinin vefatı ve iş kaybı üzere değerli ömür olaylarının keder ve depresyon hislerine neden olabilmesi anlaşılır bir durumdur. Lakin maddi zorluklar, problemli münasebetler, sıhhat problemleri ve ebeveynlik sorumlulukları üzere günlük ömür meselelerinden kaynaklanan gerilim de depresyona neden olabilir.

816 bayanı inceleyen bir çalışma, hem kronik hem de akut gerilimin majör depresif devir riskini kıymetli ölçüde artırdığını gösterdi. Depresyonun aile hikayesi, etraf, beyin kimyası, makul tıbbi durumlar ve yetersiz beslenme üzere öteki faktörlerle bağlantılı olduğunu not etmek değerlidir.

KAYGILI YAHUT SONLU HİSSETMEK – YA DA HER İKİSİ!
Uzun bir müddet boyunca yüksek seviyede gerilim yaşadığınızda, bunalmış hissedebilirsiniz. Yapacak çok şeyiniz olabilir ve hepsini yapamayacakmış üzere hissedebilirsiniz. Bu sonluluk hisleri yaratabilir. İster bir iş görüşmesine hazırlanırken, ister birinci buluşmaya giderken orta sıra telaşlı hissetmek olağandır; fakat, kendinizi daima kaygılı hissediyorsanız, bu çok gerilimli olduğunuz manasına gelebilir.

30 ila 60 yaşları ortasındaki tıbbi olarak sağlıklı çalışan yetişkinlere bakan 2015 tarihli bir araştırma, iş ve konut geriliminin hem erkeklerde hem de bayanlarda anksiyete ve depresyon belirtileriyle bağlantılı olduğunu gösterdi.

SIK SIK BAŞ AĞRISI
İster makûs bir gece uykusundan, ister akşamdan kalmalıktan; muhtemelen daha evvel bir baş ağrısı yaşadınız. Bununla birlikte, çok gerilimin yaygın semptomlarından biri sık sık tansiyon tipi baş ağrılarına yakalanmaktır.

2014’te yayınlanan bir çalışma, artan gerilimin, bilhassa tansiyon tipi baş ağrısı olanlar ve daha genç nüfus için bir iştirakçinin her ay baş ağrısı yaşadığı gün sayısının artmasıyla alakalı olduğunu ortaya koydu.

SİNDİRİM SORUNLARI
Kronik gerilim, mide ekşimesi, kabızlık ve ishal üzere sindirim problemlerine neden olabilir ve inflamatuar bağırsak hastalığı (IBD), irritabl bağırsak sendromu (IBS), peptik ülserler, gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) ve öteki işlevsel gastrointestinal hastalıkları olan bireylerde semptomları şiddetlendirebilir.

HIZLI KALP ATIŞI VE YÜKSEK TANSİYON
Hızlı bir yürüyüşe çıktığınızda yahut kimi ağır mobilyaları hareket ettirdiğinizde kalbinizin daha süratli attığını hissedebilirsiniz. Fakat, hareketsiz dururken yahut otururken kalbiniz süratli atıyorsa, bu çok gerilim altında olduğunuz manasına gelebilir.

Stres yaşadığınızda, hem kalp atış suratınız hem de kan basıncınız yükselir. Lakin, gerilim etkeni kısa süreliyse (diğer bir deyişle durumsal stres), kalp atış suratınız ve kan basıncınız olağan düzeylere dönecektir. Uzun bir mühlet gerilim altındaysanız, bedeniniz sonuç olarak uzun bir mühlet çok süratte olacaktır.

ARTAN AKNELER
Şunu hayal edin: Büyük bir sunumdan evvelki gece ve dişlerinizi fırçalarken alnınızın çabucak üzerinde kocaman bir sivilce çıktığını fark ediyorsunuz. Gerilimin şiddetinin akne şiddetindeki artışla kıymetli ölçüde alakalı olduğu gösterilmiştir. Düzeneklerden biri, gerilim reaksiyonu sırasında bedenin, cildin yağ üretimini artıran ve akneyi kötüleştiren kortizol salgılamasıdır. İltihaplanma, tıkanmış gözenekler, bakteriler ve hormonal değişiklikler üzere gerilim dışında akneye katkıda bulunabilecek diğer faktörlerin de olduğunu unutmayın.

SIK SIK HASTALANMAK
Bağışıklık sisteminizin aktifliği, bedeninizin yaşadığı gerilim seviyesine bağlıdır. Bedeniniz daima gerilim altındayken, bağışıklık sisteminiz savunmasız hale gelir ve enfeksiyon ve virüslerle savaşma yeteneği azalır. Bu nedenle, her vakit soğuk algınlığı yahut değerli sıhhat meseleleri yaşıyormuş üzere görünüyorsanız, çok gerilim altında olabilirsiniz.

AĞRI VE SIZILAR
Kronik ağrı ve kronik gerilim el ele masraf. Bir kişi acı çekiyorsa, kendini gerilimli hisseder ve daima gerilim altındaysa bu, ağrılara ve sızılara neden olabilir. Sabah kalktığınızda bedeniniz nasıl hissediyor? Eklemlerinizde ve sırtınızda daima ağrı hissediyorsanız, çok gerilim altında olabilirsiniz.

Uzun vadeli gerilimin ağrıya neden olabilmesinin nedenlerinden biri, bedenin gerilim yansısı sırasında salınan kortizol ile ilgilidir. Olağan durumlarda, kortizol bir anti-inflamatuar hormondur; bununla birlikte, kronik gerilim ve tekrarlanan kortizol dalgalanmaları, kortizol fonksiyon bozukluğuna neden olur. Kortizol disfonksiyonu enflamasyona neden olur ve bu da yaygın doku ve hudut hasarına yol açar.

DÜŞÜK LİBİDO
Stres libidoda değişikliklere neden olabilir. Evvelce olduğundan daha az seksle ilgilendiğinizi fark ederseniz, çok gerilim yaşıyor olabilirsiniz. 2021 yılında yapılan bir araştırma, COVID-19 salgınının bayanların üreme sıhhati üzerindeki tesiri ortasındaki ilgiyi inceledi. 1000’den fazla bayanla anket yaptı ve %45’inin gerilim nedeniyle cinsel dürtülerinde azalma yaşadıklarını söylediğini buldu. Hormonal değişiklikler, ruhsal faktörler, sigara, alkol tüketimi ve öbür toplumsal faktörler dahil olmak üzere kişinin libidosunu etkileyen öbür faktörleri dikkate almak kıymetlidir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber