user
Çocuğun psikolojik gelişiminde baba faktörü anne kadar önemli!

Sıradaki içerik:

Çocuğun psikolojik gelişiminde baba faktörü anne kadar önemli!

INSTAGRAM, SİBER ZORBALIĞA KARŞI YAPAY ZEKA KULLANIYOR

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

instagram siber zorbaliga karsi yapay zeka kullaniyor Q6t9OFtv

b4ee756a 355c 41ea 97b2 9065963545b6 insta

Ergenlik yılları hiç kolay değil! Bilhassa bunun içinde toplumsal medya varsa iş daha da zorlaşıyor. ‘National Center For Education’ araştırmalarına nazaran Instagram ve Snapchat üzere uygulamalarda orta okul öğrencilerinin %33’ü ve lise öğrencilerinin %30’u siber zorbalığa maruz kalıyor. Instagram ise bu datalarla birlikte bir değişime gitmeye çalışıyor. 

Bu yılın başında Instagram yapay zeka kullanarak kullanıcıları, yapılan yorumların ziyan verici yahut saldırgan sözler içerdiği konusunda uyarmaya başlamıştı. Kullanıcılara bu yorumları değiştirme yahut silme talihi veren Instagram, bu özelliği bir adım ileri taşıyor. Son yapay zeka güncellemeleri ile Instagram sayfasında ziyan verebilecek ve saldırgan fotoğraflar ve görüntüler da birebir ihtarları içerecek. 

“Sektörde siber zorbalığa karşı savaşan bir önder olma gayretlerimizde, zorbalık içeren paylaşımlar yapan bireylere paylaşımlarından evvel fotoğraflarını yahut görüntülerini gözden geçirmelerini isteyen yeni bir özellik çıkarıyoruz. Şayet yapay zeka teknolojilerimiz fotoğraf paylaşım yazılarında makus kelamlar yahut zorbalık farkederse, insanlara paylaşımlarını durdurma yahut gözden geçirme opsiyonları sunacağız,” diyen Instagram sahibi Facebook, yeni özelliği açıkladı. 

“Uygulamayı kullanan toplumumuz büyüdükçe, teknoloji yatırımlarımız da büyüyor. Bu ergenler için değerli zira onların siber zorbalığı şikayet etme oranı çok düşük ve en çok etkilenen kesim de onlar,” diyen Instagram, geçtiğimiz haftalarda beğeni sayısını gizleyeceklerini de söylemişti. Kullanıcıların ruhsal sıhhati ve daha keyifli bir platform sunmak ismine beğeni sayısını gizleyeceğini belirten Instagram, bunun testlerini kimi ülkelerde başlattı. 

Sosyal medyanın anksiyete, depresyon, zorbalık, uykusuzluk, negatif vücut algısı ve çok daha fazla negatif tesirleri olduğu biliniyor. Bu nedenle insanların toplumsal medya kullanırken gerilimden uzak olmasını isteyen Instagram, zorbalığa karşı çaba ederek herkes için daha memnun bir platform yapmayı hedefliyor. 

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
hack forum
haberror.com hackerevi.com https://adhaber.com https://haberportakali.com https://habergrup.com https://haberhayal.com https://habergokyuzu.com hack forum https://yayinhaberi.com https://haberror.com/kripto-paralar/ haberror.com/en-iyi-nft-olusturma-programlari/ hack haber hacker haber siirtgundem.net kartalinsesi.net haberix.net haberlertr.net hithaber.net hesap paylaşım haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler haberler zonguldak haber haberler yeni bir haber yeni basın yanık yurt haberler türk yurdu haber turan haber tomarza haber suluova haberleri siirt haber pantürk haber mikro haber memur haberleri kripto para haberleri kartal haberleri haber yerin haber paket haberler milas haberleri haberler haber akademi 24 erzincan haber gündem haber göynücek haberleri eğirdir haber dini haber cide haber bilge haber bartın haber azdavay haber aykırı kalem antalya haber ak haber ajansı afyon kocatepe haber